Donderdag 15 November 2018

Snijder Uitgeest interieurspecialist

Aanbiedingen:

Gratis Hub Kit t.w.v. €229,-

Gratis Hub Kit t.w.v. €229,- bij drie PowerView aangestuurde producten Lees meer

Cadeaubon

Geef een persoonlijk cadeau! Lees meer

Review Snijder Uitgeest

Wat heb je gekocht? Raamdecoratie, Gordijnen Lees meer

Review Snijder Uitgeest

Welk cijfer geef je de winkel? 10 Lees meer

Review Snijder Uitgeest

Hoe ben je bij de aankoop geholpen? Uitstekend Lees meer

Review Snijder Uitgeest

Opmerkingen: Professioneel geholpen met de juiste keuze. Lees meer

Review Snijder Uitgeest

Welk cijfer geef je de winkel? 10 Lees meer

Review Snijder Uitgeest

Hoe ken je Colors@Home? Erlangs gereden Lees meer

Review Snijder Uitgeest

Hoe ben je bij de aankoop geholpen? Uitstekend Lees meer

Review Snijder Uitgeest

Opmerkingen: Snel en keurig... Lees meer

Review Snijder Uitgeest

Wat heb je gekocht? Vloeren Lees meer

Review Snijder Uitgeest

Opmerkingen: Alles is keurig afgewerkt. Lees meer

Confectie

Maak je gordijn op maat met een persoonlijk confectie advies.

Als de gordijnen zijn uitgekozen, is het tijd om na te denken over de confectie. Meestal wordt hier nauwelijks aandacht aan geschonken en dat is erg jammer! Want behalve de stof, kleur en dessin kun je ook heel bewust kiezen voor juist dié confectie die zorgt dat jouw gordijn perfect hangt.

Gordijnen kunnen op verschillende manieren worden geplooid. De plooi bepaalt, behalve de doorlatendheid ook hoe een gordijn valt. Bij vitrage en inbetween stoffen geldt dat, naarmate er meer stof wordt gebruikt, het gordijn minder licht doorlaat. 

Hieronder de meest voorkomende manieren van plooien.

Kies je voor een enkele plooi, dan krijg je minimale plooivorming voor het raam en dus ook het kleinste pakket aan de zijkant als de gordijnen open zijn. Het is geschikt voor iedere type gordijnstof en is een overweging waard voor bijv. gedessineerde gordijnstoffen. Een enkele plooi ziet er strak uit en is prima geschikt voor voor een kinder- of slaapkamer.

Een dubbele plooi, ook wel vlinderplooi genoemd, is de meest gebruikte plooi. Het gordijn hangt voller en heeft diepere plooien. Voor de vlinderplooi wordt meer stof gebruikt. Maar hierdoor hangen de gordijnen net wat mooier. Het is toepasbaar op de meeste gordijnstoffen.

Wat ook voor meer plooi en dus body zorgt, is een retourplooi. In het midden van de tussenruimte aan de achterkant van het gordijn wordt een extra plooi aangebracht, hierdoor vouwt de tussenruimte naar achteren en de plooi naar voren. Het gordijn moet met deze confectiewijze onder de rail (of railroede) geplaatst worden. Door het harminica-effect onstaat er een minimale pakketbreedte, maar een maximaal schuifgenot.

Wil je een golvend gordijn? Dan is het wave gordijn uitermate geschikt. Door een moderne manier van confectioneren ontstaat een volmaakte golfbeweging. De diepte van de golf kun je zelf bepalen. Met ringen bereik je een zelfde soort effect, maar bij hogere ramen zijn de gordijnen vaak lastig te sluiten. Het wave systeem is dan de perfecte oplossing. Het meest stugge gordijn krijg je met een wave plooi nog strak geconfectioneerd. Een uitgekiend systeem van runners, gordijnband en gordijnhaakjes vormt de basis voor een strak wave gordijn.

Gordijnen gemaakt met zeilringen vallen altijd prachtig. Door de ringen maakt het gordijn een mooie voor- en achterwaartse beweging en hangt het soepel naar beneden. De ringen zijn verkrijgbaar in verschillende doorsneden en kleuren. Met een roede en ringen kun je kiezen van landelijk tot strak modern interieur.

Je gordijnen laten voeren brengen veel voordelen met zich mee. Je kan de gordijnen voeren zodat ze verduisterend zijn, ideaal voor de slaapkamer. Het isolerende effect van gevoerde gordijnen is groot. Vooral zwaardere voeringsstoffen leveren directe energiewinst op. Zeker in koude wintermaanden! Ook beschermt een voering tegen zonlicht, wat de levensduur van het gordijn verlengt. En niet te vergeten uw vloer en meubels. Daarnaast dempen gevoerde gordijnen het geluid in huis en verbeteren ze de akoestiek in de woning. En als laatste... gevoerde gordijnen hebben meer volume en gewicht. Daardoor is de valling van het gordijn nog fraaier.

Ook kan je voor vlamvertragende gordijnen kiezen. Deze worden gemaakt met brandvertragende garens. Deze garens blijven brandvertragend, ook als het gordijn gewassen wordt. In hotels, horecagelegenheden en publieke gebouwen zijn brandvertragende gordijnen verplicht. Maar ook in de privésfeer wordt er steeds meer aandacht aan besteed.

Verder kun je, bij het op maat maken van jouw gordijn, nog denken aan: zoom of loodveter, contrasterende bies of border, verschillende kleuren banen, embrasses en trekstangen.